De geschiedenis van Brits lamsvlees
De Britten houden al eeuwen schapen en lammeren. De boeren gaan tot vandaag de dag respectvol met de schapen en lammeren om. Het vlees is dan ook van onovertroffen kwaliteit.
Verweven met cultuur en natuur
De schapen en lammeren leven vrij en eten wat de natuur hen op dat moment geeft. Bloemen, gras, plantjes en kruiden, zonder bijvoederen van de boer.
Door de lange traditie zijn ze verweven met de cultuur en natuur. Ze genieten een hoog aanzien. Ze worden in hun waarde gelaten, grazend op de vele prachtige heuvels die Engeland rijk is.
De schapen zijn zo afgestemd op het klimaat waarin ze leven, dat ze op verschillende momenten in het jaar lammeren. Brits lamsvlees kan je daarom het hele jaar vers en van hoogwaardige kwaliteit eten.
John Geldard, Farmer
Zijn grootvader kocht de boerderij in het stadje Kendal. Een centrum waar alles rondom lamsvlees gebeurt. Hij is een landbouwer, een boer in hart en nieren. John is een typische lowlandfarmer. De boerderijen van John liggen allebei aan zee, waar het prime salt marsh land te vinden is.
De schapen en lammeren van John leven altijd in de heuvels en weiden van Lake District. Ze eten alleen wat het land hen geeft aan gras, bloemetjes en andere plantjes. Ze leven een vrij leven en de lammeren mogen ook bij de moeder blijven na de geboorte. Geen toevoegingen, lamsvlees zoals lamsvlees hoort te zijn.
Van lam naar schaap
Britse lammeren mogen bij hun moeder blijven om melk te drinken tijdens de eerste maanden, daarna gaan ze grazen. Een lam is een jong schaap, maar ook een zuiglam, graslam of een hogget…
De smaak van Brits lamsvlees
Brits lamsvlees moet je een keer in je leven geproefd hebben. Met een gerust hart kun je stellen dat de dieren een goed en lekker leven hebben gehad. En dat proef je.
Kwaliteitskeurmerk
Brits lamsvlees draagt het kwaliteitskeurmerk Quality Standard Lamb. Dit keurmerk stelt hogere eisen dan de wetgeving in Groot-Brittannië voorschrijft.
De geschiedenis van Brits lamsvlees
De Britten houden al eeuwen schapen en lammeren. De boeren gaan tot vandaag de dag respectvol met de schapen en lammeren om. Het vlees is dan ook van onovertroffen kwaliteit.
Verweven met cultuur en natuur
De schapen en lammeren leven vrij en eten wat de natuur hen op dat moment geeft. Bloemen, gras, plantjes en kruiden, zonder bijvoederen van de boer.
Door de lange traditie zijn ze verweven met de cultuur en natuur. Ze genieten een hoog aanzien. Ze worden in hun waarde gelaten, grazend op de vele prachtige heuvels die Engeland rijk is.
De schapen zijn zo afgestemd op het klimaat waarin ze leven, dat ze op verschillende momenten in het jaar lammeren. Brits lamsvlees kan je daarom het hele jaar vers en van hoogwaardige kwaliteit eten.
John Geldard, Farmer
Zijn grootvader kocht de boerderij in het stadje Kendal. Een centrum waar alles rondom lamsvlees gebeurt. Hij is een landbouwer, een boer in hart en nieren. John is een typische lowlandfarmer. De boerderijen van John liggen allebei aan zee, waar het prime salt marsh land te vinden is.
De schapen en lammeren van John leven altijd in de heuvels en weiden van Lake District. Ze eten alleen wat het land hen geeft aan gras, bloemetjes en andere plantjes. Ze leven een vrij leven en de lammeren mogen ook bij de moeder blijven na de geboorte. Geen toevoegingen, lamsvlees zoals lamsvlees hoort te zijn.
Van lam naar schaap
Britse lammeren mogen bij hun moeder blijven om melk te drinken tijdens de eerste maanden, daarna gaan ze grazen. Een lam is een jong schaap, maar ook een zuiglam, graslam of een hogget…
Van lam naar schaap
Britse lammeren mogen bij hun moeder blijven om melk te drinken tijdens de eerste maanden, daarna gaan ze grazen. Een lam is een jong schaap, maar ook een zuiglam, graslam of een hogget…
De smaak van Brits lamsvlees
Brits lamsvlees moet je een keer in je leven geproefd hebben. Met een gerust hart kun je stellen dat de dieren een goed en lekker leven hebben gehad. En dat proef je.
Kwaliteitskeurmerk
Brits lamsvlees draagt het kwaliteitskeurmerk Quality Standard Lamb. Dit keurmerk stelt hogere eisen dan de wetgeving in Groot-Brittannië voorschrijft.